сряда, 9 септември 2015 г.

Пресотерапия и лимфен дренаж

 Пресотерапия и лимфен дренаж

 


Пресотерапия се препоръчва за:

- Лечение на целулит;
- Отслабване и детоксикация;
- Безопасна алтернатива на липосукцията;
- Оформяне на тялото и профилиране;
- Облекчава болка и подуване и осигурява комфорт;
- Придава по-добра форма на краката и корема, като същевременно се подобрява и тонусът на кожата;


Пресотерапията е модерен, ефективен и безболезнен метод със силен терапевтичен ефект за лечение на целулит и мастни натрупвания по тялото. Активира пасивната част на кръвообръщението – вените и лимфните съдове, стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи. Резорбира отоците, има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект. Препоръчва се при целулит, затлъстяване, при тежест и умора в краката, в резултат на нарушено кръвообръщение и отоци по крайниците. Осигурява обща релаксация и цялостно възстановяване на организма.




Лимфен дренаж – това е въздействие върху меките тъкани на тялото, с цел да се постигне премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове. Лимфният дренаж позволява да се премахнат застоялите явления в тъканите, които неизбежно възникват с възрастта, с натрупването на излишни килограми и с появата на болестите. Задържането на течности се съпътства от такива патологически състояния, като увеличение на артериалното налягане, възпаления и алергии, хормонални нарушения, например хипотериоз и предменструален синдром, грешни диети и интензивно физическо натоварване. С течение на времето това довежда до развитие на отоци, подуване на лицето и образуване на торбички под очите, излишни килограми, целулит и развитие на верикозна болест на краката.
Лимфният дренаж ефективно работи с плътно застоялите тъкани и подкожно-мастните тъкани, карайки лимфната система активно да извежда натрупаните течности и шлаки, което довежда до постепенно намаляване на целулитните образования,нормализация на микроциркулацията и обмена на веществата в тъканите. Субективно това се усеща като приятно чувство на лекота и отпускане на всички тъкани след първата процедура на лимфен дренажа. Курс от около 10 процедури /между 8 и 15/ позволява в значителна степен да се премахне целулита, да се облекчи венозната недостатъчност, да се премахнат отоците и повяхването на кожата в която и да е част на лицето и тялото. Всичко това на практика се явява и профилактика против стареенето. Всяка антицелулитна програма започва по принцип с лимфен дренаж, за да се проведе предварително дълбоко прочистване на тъканите. При това е необходимо да се пие достатъчно количество вода или несладки сокове за максимално облекчаване на извежданите токсини от организма. Едновременно с това лимфният дренаж осигурява по-равномерно разпределение на течностите, преобразувайки контурите на тялото и разтоварвайки проблемните зони.
Пресотерапията е изключителен метод за детоксикация и лечение, който чрез ефективен лимфен дренаж, допринася за насърчаване на естествените функции на организма за пречистване от токсини. Ревитализирането на тъканите помага за отслабване и придаване на по-добра форма на краката и корема, като същевременно се подобрява и тонусът на кожата. Апаратурата за пресотерапия е с компютърно управление, система за компресия, която работи чрез пускане и изпомпване на въздух върху определени зони. Устройството разполага с четири отделни сектора, които са разположени по протежение на краката. Действието е съсредоточено върху венозния и лимфния поток, започвайки от глезените и преместващо се последователно до горната част на бедрата. Проектиран да се увеличи циркулацията на кръвта и лимфния поток, апаратът за пресотерапия подобрява прочистването на извънклетъчните течности, премахва подуване и отоци, облекчава умората на краката и подобрява кислородния поток през цялото тяло. Пресотерапията подобрява кръвообращението и увеличава лимфния дренаж.


За кого е подходяща апаратурата за пресотерапия?

-  Клиенти/пациенти, които се нуждаят от лимфен дренаж и детоксикацията на тялото си. 
-  Клиенти/пациенти, които биха желали да подобрят външния вид /контурите/ на тялото. 
-  В частност, клиенти с целулит и излишни килограми, с нарушена обмяна на веществата в организма. 
-  Клиенти, изпитващи дискомфорт, умора или задържане на течности. 
- Други клиенти/пациенти, имащи проблем нарушено кръвообращение или нуждаещи се просто от тонизиращ масаж. 

Противопоказания:

- Дълбока венозна тромбоза;
- Наличие на болка или изтръпване на краката;
- Остра инфекция на засегнатия крайник;
- Сърдечна недостатъчност;
- Остри заболявания и наличие на медикаментозно лечение към момента на процедурите;

Няма коментари:

Публикуване на коментар